Grafológia, kézíráselemzés - Hellner Krisztina grafológus honlapja - Grafoportál
 
 
 
 Grafo-teszt

 Hasznos

       Kapcsolat

         Linkajánló

      Kérdése van?

Belépés
 
Kérdése van?
2018.01.02. 22:49 Idézet

Kedves Krisztina! A minap arra lettem figyelmes, hogy néhány számot máshogy írok mint mások. Például a 0-át én az órajárásnak megegyező irányba írom. A 8ast bal fent kezdem, utána át jobb fent és úgy megyek le. A 9est pedig úgy írom mint a 6ost visszafelé értelemszerűen 9es alakban. Utal ez valamire?


Válasz:

Kedves Balázs!

Az írómozgás -akárcsak gesztusaink-  úgynevezett finom mozgás: egyedi, ránk és csak ránk jellemző. Miután az iskolában elsajátítottuk a tanult sablont, a saját személyiségünknek, egyéniségünknek megfelelően alkalmazzuk. Éppen ezért mindenki máshogy írja a számokat és a betűket, mint a többiek. Egyedien, csak rá jellemzően. A grafológus az íráskép egészéből, annak úgynevezett makró - és mikró strukturális, illetve globális jellemzőiből von le következtetéseket.

Üdvözlettel:

Krisztina

 

 


2017.11.12. 11:41 Idézet

Tisztelt Szakértő! 

Eddig sose tapasztalt jelenségre lettem figyelmes egy diákom kézírását látva :

Gyöngybetűs szavainak minden betűjét 2-3 szor halványan megrajzolja, felülírja. 

Mire lehet következtetni ebből a jelenségből? Érdemes -e foglalkozni vele?

Köszönettel várom válaszát. 

Nagyné MK.


Válasz:

Kedves Levélíró!

 

Azt gondolom mindenképpen érdemes, sőt kell is foglalkozni vele! Bár olyan lényeges információkat nem osztott meg velem, hogy mennyi idős és milyen nemű tanítványról van szó. 

A legjobb esetben egy picike, talán elsős, épp írni tanuló gyermekről. Az írás reflexes tevékenység, azon belül is úgynevezett dinamikus sztereotípia, melyben az egyik mozdulat ingerként hat a következőre. Tanulási, gyakorlási folyamat hatására automatizálódik és tudatos koncentráció nélkül is működik egy idő után. Novembert írunk, egy kis elsősnek még nem biztos, hogy az amúgy is rengeteg tanulni való mellett elegendő ideje volt annyi gyakorlásra, hogy automatizálódjon az egyes betűk kialakításának menete. Lehet, hogy szüksége van arra, hogy "nekikészülődjön" a folyamatnak, hogy többször megismételje a mozdulatsort és emiatt rajzolja át -akár nem is tudatosan- többször a betűket. Ebben az esetben -bár tudom, hogy nagy a nyomás a pedagógusokon, hogy a tantervet teljesíteni tudják- mindenképpen lassítani kell a tempón, hogy legyen idő arra, hogy rögzüljenek a mozdulatok és kiépülhessen a reflex. 

Amennyiben idősebb tanítványról van szó (de gondolom akkor is még kisiskolás lehet), amikor a kézírás már automatikusan, gördülékenyen működik, érdemes megnézni, hogy az adott gyermek nem szorongó típus-e, nincs-e  megfelelési kényszere stb. A kislányokra ez általában jobban jellemző, mint a fiúkra, bár náluk is előfordul. Ennek hátterében sokféle ok állhat: az elfogadás igénye, a büntetéstől való félelem stb. Ebben az esetben a sok-sok dicséret, a pozitív megerősítés és az elfogadó magatartás nagyon sokat segíthet.

Semmiképp sem csinálnék azonban "ügyet" belőle, mert a probléma említése néha  - és főleg a második esetben -  még nagyobb nyomás alá helyezné a gyermeket. Finoman, észrevétlen próbálnám jobban megismerni a gyermek személyiségét, családi hátterét és ezek ismeretében segíteni őt.

Remélem segítettem!

Üdvözlettel:

Krisztina

 

 

 


2016.02.07. 22:29 Idézet
DL

Minden kérdésemre szeretnék választ kapni.


2015.10.14. 21:52 Idézet

Üdv!

 

Egy olyan jellegű kérdésem lenne hogy én(16-17éves diák) elszeretnék sajátítani minden olyan tudást ami szükséges az ember megismeréséhez. Milye forrasanyagot tudnak javasolni?

 

Előre is köszönöm a választ!


Válasz:

Kedves Áron!

A grafológia tudománya nem sajátítható el csupán könyvekből, de ha szívesen olvasna ilyen jellegű irodalmat, akkor W. Barna Erika: Beszél az írás című könyvét ajánlanám.

 

Üdvözlettel:

 

Krisztina


2013.11.06. 18:46 Idézet

Kedves Krisztina!

 

A "problémám" elég érdekes. Azt tudom, hogy az íráskép változik - egy ideig. De... 

Én 33 éves vagyok. Általános iskola 7-8 osztálya körül kezdődött  a dolog. Addig volt egy bizonyos kézírásom. Aztán akkor megtetszett az egyik osztálytársam kézírása, onnantől kezdve én is pici gyöngybetűkkel írtam. Utána gimi elsőben egy másiké, akkor azt utánoztam. 4. osztályban egy újabbé, 2 év múlva egy csoporttársamé, főiskolán a szobatársamé. És mindegyik írás merőben küönbözik egymástól. De én tökéletesen úgy írtam, ahogy ők. A szobatársam kézírása maradt meg 2 hónappal ezelőttig. Akkor elkezdtem fotóalbumban címkézni a képeket gyöngy írással, ami elváltozott picit dőlt, gördülékenyebb gyöngyírássá és így is maradt. 

Ez mitől lehet? Akárhány embert ismerek, egyféle képpen írnak.  Én is szeretnék, csak "a másik jobban tetszik"... És általában van egy másik... :)

Válaszát köszönöm! Adrienn 


Válasz:

Kedves Adrienn!

Jól tudja, a kézírás valóban változik. Azt szoktuk mondani, hogy egy grafológiai elemzés kb. 6 hónapig állja meg a helyét, ennyi idő alatt ugyanis történhetnek olyan változások egy ember életében, melyek a személyiségén, így a kézírásán is nyomot hagynak. 

Mindannyian keresünk vagy - kevésbé tudatosan-  követünk példaképeket. Van akinek a frizurája, van akinek az öltözködése, van akinek a személyisége és van akinek a kézírása lehet vonzó. Fiatalabb, kiforratlanabb korban esetleg pontosan másoljuk (vagy legalábbis próbáljuk) a mintát, később az egyéniségünkhöz igazítjuk, kicsit magunkra "szabjuk". De alatta (szélsőséges pszichiátriai esetektől eltekintve) ott maradunk mi magunk.

A kézírásra is lehet ez jellemző. A személyiségünk alapjai megmaradnak és ez az írásunkban is látszik, még akkor is, ha esetleg alaposabban kell megnéznünk a vonásokat.

Üdvözlettel:

Krisztina

 


2013.10.13. 21:49 Idézet
Lila tulipán

Tisztelt Cím,

Kérem, szveskedjen nekem, segíteni abban, hogy milyen egyéniségre utal az, ha valaki a legtöbb mondat végérefelkiáltó jelet tesz,esetleg van olyan, hogy többet is ?

 

Köszönöm :)


Válasz:

Tisztelt "Lila tulipán"!

Az írásjelek alapvetően az írott szöveg tartalmának értelmezését segítik. A grafológiai elemzés során a szöveg tartalmának nincs jelentősége, azt általában figyelmen kívül hagyjuk, így az írásjeleket is csupán az azokat létrehozó mozdulat milyensége szempontjából vizsgáljuk. A vonal szerkezete, vastagsága, a vonalhúzás iránya, sebessége (stb.)az, ami az elemzés szempontjából információ jelleggel bír. Tehát csupán annak, hogy valaki a mondatai végére legtöbbször felkiáltó jelet, sőt akár többet is tesz, nincs jelentősége.

Írott szöveg esetén kevés nonverbális eszköz áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy mondandónkkal kapcsolatos érzéseinket kifejezésre juttassuk. Kreativitásunkon is múlik, hogy milyen elemekkel hangsúlyozunk (pl.:aláhúzás, felkiáltó jelek zárójeles elhelyezése a mondaton belül, stb.), de mindig fennáll annak a lehetősége, hogy az olvasó nem tudja, vagy nem akarja úgy értelmezni a szöveget, ahogy szerettük volna. Így azt javaslom, ne próbáljon meg az író személyiségére nézve messzemenő következtéseket levonni csupán az általa alkalmazott írásjelek alapján.

Üdvözlettel:

Hellner Krisztina


2012.09.18. 20:54 Idézet
Horváth József

Kedves Krisztina!

Segítséget szeretnék kérni Öntől!

Kb. 2 hónapja vettem észre, hogy "megváltozott" az aláírásom. A keresztnevemben az "f" betűt eddig áthúzott szárral írtam, most pedig csak egy elég erőteljes függőleges vonal lett belőle.

Tudom, hogy írásminta alapján könnyebb lenne, de most megelégednék egy gyors diagnózissal is:)

Köszönettel: József


Válasz:

Kedves József!

Így látatlanban sajnos biztos, hogy érdemi választ nem tudok adni, hiszen nem csak az írását kellene látnom, de ismernem kellene néhány lényeges adatot is Önnel kapcsolatban, például, hogy mennyi idős, mennyit ír kézzel, mi a foglalkozása stb. Ennyi információ birtokában úgy gondolom, hogy itt egy kisebb egyszerűsítésről van szó, hiszen az f betű az áthúzás hiánya ellenére is felismerhető marad, tehát egy lényegtelen elemet hagyott ki belőle. Az írás egyszerűsödése általánosan és pozitív értelmezésben tisztább, egyszerűbb, célirányosabb gondolkodásra, a problémák hatékonyabb kezelésére utalhat.

Remélem segítettem!

Üdvözlettel:

Krisztina


2012.04.24. 20:09 Idézet

Szia Krisztina,

lenne egy kérdésem, egy volt Illetöröl, aki ugyan elkerült az életemböl!! találtam a napokban  egy lap kézírást. Èrdekesnek találom, vagyis ami engem felzaklatott, rengeteg szóból hiányzik ékezet, vagy betü. Nem csak a szó végén hanem néha a szóközben is. Mit jelenthet ez? Csak sietetös, vagy nem értem. Ilyet még nem láttam (42 éves)

Amúgy a betük formailag nem csúnyák  de kb.30 sorban, 10 hiba.

Milyen ember lehet ö? (A kapcsolatunk majdnem katasztrófa volt)

Válaszod elöre is köszönöm

Kriszta


Válasz:

Kedves Kriszta!

Kérdésedre -hogy milyen ember lehet ő?-, több okból sem tudok válaszolni. De általánosságban elmondható, hogy egy-egy írásjegy hiánya éppúgy információ értékű, mint egyedi megjelenése.

Az ékezetek a kontroll-funkciókról, elsősorban az önkontrollról árulkodnak: Mennyire kritikus önmagával szemben? Képes-e arra, hogy saját hibáit meglássa, esetleg tanuljon belőlük? Mennyire fegyelmezett? Mennyire képes visszafogni önmagát? Az ékezetek hiánya a kontroll hiányát, vagy csökkent működését jelentheti.

A betűk szimbolikus jelentéssel is bírnak. Hogy csak néhányat említsek: az "a" például a munka betűje, a "g" a szexualitásé, az "e" az érzelmeké. Egy-egy betű hiánya jelezheti azt, hogy az író személynek az adott betűhöz kapcsolódó terület nem igazán fontos, de ugyanakkor azt is, hogy pont ezek azok a területek, ahol komoly problémákkal küzd.

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy egy-egy írásjegyből nem lehet, nem szabad messzemenő következetéseket levonni, hiszen a jegyek befolyásolják, árnyalják, vagy akár megváltoztatják egymás jelentését, ezért mindig komplexen kell szemlélni és értelmezni őket!

Remélem segítettem!

Üdvözlettel:

Kriszta

 

 


2011.12.25. 03:36 Idézet
Krisz

Békés,boldog karácsonyt kívánok !


Válasz:

  Köszönöm! Neked is békés, boldog ünnepet!


2011.01.07. 22:37 Idézet
A Krisztián !

Kedves Krisztina !

Nagyon szép az oldal. Gratulálok a sikereihez is ! Ezt így kell ezt csinálni !

Eredményekben gazdag , boldog esztendőt kívánok.

Üdvözlettel


Válasz:

Kedves Krisztián!

Köszönöm az elismerő szavakat! Kívánok én is hasonló jókat Önnek az új esztendőre!

Üdvözlettel:

Krisztina


2010.12.23. 00:10 Idézet
Lena

Ó, engem nagyon érdekel ez a téma ;) Bnőm egyszer csinált is egy ilyet, meg a tv-ben is láttam, szerintem nagyon jó, én is kipróbálnám, csak nem tudom hogy hol kell, meg hogy.


Válasz:

Szia,

a szolgáltatások menüpont alatt találsz részletesebb információt, vagy írj e-mailt a grafoportal@gmail.com címre.

Üdv: Kriszta


2010.10.07. 09:15 Idézet

KEDVES KRISZTINA NEKEM EGYETLEN KÉRDÉSEM VOLNA , ÉVEKKEL EZELÖTT ELKEZDTEM HIRTELEN IRNI GYORSAN ÉS MEGÁLLÁS NÉLKÜL DE NEM TUDOM MIEN IRÁSSAL
VISZONT  SOROK ÉS EGYENLETES IRÁS  SZERETNÉM MEGTUDNI MIEN IRÁS  LEHET ÉS MIÉRT VAN HOGY
HIRTELEN ELKEZDEK IRNI. EBBEN KÉREM A SEGITSÉGÉT  EGYÉBKÉNT OLYAN MINTHA 
GYORSIRÁS LENNE. KÉREM SEGITSÉGÉT  HA LEHET  KÖSZÖNÖM   ELÖRE IS ,  ESZTER


Válasz:

Kedves Eszter!

Sajnos látatlanban nem tudok semmit mondani az írásáról és a leírtak alapján a kérdését sem értem pontosan. Ha gondolja vegye fel velem a kapcsolatot e-mailben.

Üdvözlettel:

Kriszta


2010.05.03. 12:33 Idézet

Kedves Kriszta!

Arra szeretnék választ kapni hogy, írás mintából ki deríthető-e hogy, az adott ember hazudik-e vagy igazat mond?

Alőre is köszönöm Jani!


Válasz:
Kedves Jani!
 
A kézírás alapján végzett hazugságvizsgálat létező, de nagyon összetett, és bonyolult folyamat.
A hazugságvizsgálatot igazságügyi írásszakértő végzi, aki első lépésként elkészíti a vizsgált személy "hazugság-profilját", melyhez ún. digitalizáló táblát használ, mely rögzíteni képes az írás nyomatékát, sebességét, stb. Rengeteg, több száz mintát vesznek az adott személytől, meghatározott koreográfiát követve. A hazugság-profil felállítása után következhet a konkrét esetre vonatkozó írásminták begyűjtése, mely szintén előre felépített koreográfia alapján történik.
Egy egyszerű elemzés tehát nem alkalmas arra, hogy a hazugság tényét bizonyíthatóan megállapítsa.
 
 
Remélem segítettem, üdvözlettel:
Kriszta

2010.04.02. 19:50 Idézet
Bea

Kedves Kriszta!

Arra lennék kíváncsi, hogy az írásból megállapítható-e ,hogy férfi vagy nő írta?

Bea


Válasz:

Kedves Bea!

A válasz  röviden: nem. Vannak az írásnak férfias és nőies jegyei, ahogy a személyiségnek is. Minden férfi lélekben "lakozik" egy nőies én (anima) és minden nőben ott van az animus, azaz a személyiség férfias része. Ezek a kézírásban is megjelennek egy íráson, egy személyiségen belül. A pontos elemzés elkészítéséhez fontos adat az író személy neme.

Üdvözlettel:

Kriszta


2010.03.25. 08:22 Idézet
S. Zsófia

Szia Kriszta!

A párom jelenleg munkát keres és az egyik cég kézzel írott motivációs levelet kért tőle. Lehet, hogy grafológus vizsgálja majd? Lehet valahogy felkészülni rá? Kell valamire figyelni? Köszi a segítséget!

Zsófi


Válasz:

Szia Zsófi!

Grafológiai elemzés csak a vizsgálandó személy - szaknyelven: duktor- írásos beleegyezésével készülhet. Ennek hiányában nem készíthető szakvélemény, vagy ha mégis készülne, az nem lenne felhasználható a kiválasztás során.

Ugyanakkor a kézírás még a laikus szemlélődő számára is rengeteg üzenetet hordoz. A HR szakembereknek plusz információt jelent például az írás rendezettsége, tartalmi-gondolati tagoltsága, de még a papír minőségének  vagy a toll  színének megválasztása is. Érdemes tehát gondot fordítani ezekre. (Hamarosan felteszek majd az oldalra néhány hasznos tanácsot a témával kapcsolatban.)

Remélem segítettem valamit, ha többre vagy kíváncsi, hívj nyugodtan!

Üdvözlettel:

Kriszta


2010.03.21. 13:08 Idézet
Heni

Szia Kriszta!

Örömmel láttam a párkapcsolat elemzést. Ha ilyet szeretnék, mindketten kellünk hozzá?

Köszi: Heni


Válasz:

Szia Heni!

Örülök, hogy tetszett. Ha a személyes megjelenésre gondolsz, nem szükséges, sőt egyikteknek sem kell jelen lenni. Ha elkülditek a kézírásokat, postázom, vagy e-mail-ben küldöm az elemzést. Viszont a beleegyező nyilatkozatot és az adatlapot mindkettőtöknek ki kell tölteni!

Szép napot!: Kriszta


2010.01.16. 13:22 Idézet
Heni

Szia Kriszta!

Felkeltette az érdeklődésem a téma, tetszettek a mintaelemzések. Sajnálom, hogy a párkapcsolati témánál nincs ilyen. Ha tudsz, légyszi mutass ott is elemzéseket.

Üdv: Heni


Válasz:

Szia Heni!

Köszönöm a visszajelzést. Hamarosan feltöltök egy párkapcsolat elemzést, remélem segít majd neked.

Szép napot!

Kriszta


2010.01.15. 20:29 Idézet
Gréti

Kedves Kriszta!

Ha postán elküldöm kell még plusz árat fizetni a vizsgálatért?Ha igen mennyit?
Köszönöm.

 


Válasz:

Kedves Gréti!

Természetesen nem. A szolgáltatás díját az elemzés típusa és  terjedelme határozza meg, a postán elküldött eredeti írásminta a pontos elemzés elkészítéséhez szükséges. Ugyanakkor, mint már említettem, a szkennelt verzió is használható bizonyos mélységekig. Ha további kérdésed volna írj a kapcsolat rovatban megadott e-mail címre, vagy keress bátran telefonon.

Szép estét!

Kriszta


2009.11.11. 21:43 Idézet
Gréti

Kedves Kriszta!

Ha itt elküldöm az írásom itt is megtudod nézni és elemezni nekem?

Köszönöm.


Válasz:

Kedves Gréti!

Bár sokminden megállapítható egy monitoron megjelenített kézírás alapján, messzemenő következtetések levonására nem igazán alkalmas.  Nem ad például pontos képet a vonalak minőségéről vagy az írás nyomatékáról, holott ezek nagyon fontosak lehetnek pl.  az érzelmi működés feltárása során. Jobb lenne tehát, ha postán küldenéd el a kézírást.
 

Üdvözlettel: Kriszta


2009.10.30. 09:29 Idézet
Eszter

Szia Kriszta!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent a személyes konzultáció?

Köszi: Eszter


Válasz:

Szia Eszter!

Ha felhívsz telefonon, megbeszélünk egy időpontot és egy helyet, hozol egy vagy több írásmintát, és beszélgetünk. Előnye, hogy a téged foglalkoztató problémákra azonnal választ kaphatsz. Ha kedvet kaptál hozzá, hívj bátran!

Szép napot:

Kriszta 


[25-6] [5-1]

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
 

MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend