Grafológia, kézíráselemzés - Hellner Krisztina grafológus honlapja - Grafoportál
 
 
 
Új! Grafo-teszt

Új! Hasznos
 
           Kapcsolat

         Linkajánló

      Kérdése van?

Belépés
 
Kérdése van?
Kérdése van? : Új hozzászólás
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Szia Kriszta!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent a személyes konzultáció?

Köszi: Eszter


Válasz:

Szia Eszter!

Ha felhívsz telefonon, megbeszélünk egy időpontot és egy helyet, hozol egy vagy több írásmintát, és beszélgetünk. Előnye, hogy a téged foglalkoztató problémákra azonnal választ kaphatsz. Ha kedvet kaptál hozzá, hívj bátran!

Szép napot:

Kriszta 

Bejegyzés:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
  SúgóSúgó
2016.02.07. 22:29
DL

Minden kérdésemre szeretnék választ kapni.


2015.10.14. 21:52

Üdv!

 

Egy olyan jellegű kérdésem lenne hogy én(16-17éves diák) elszeretnék sajátítani minden olyan tudást ami szükséges az ember megismeréséhez. Milye forrasanyagot tudnak javasolni?

 

Előre is köszönöm a választ!


Válasz:

Kedves Áron!

A grafológia tudománya nem sajátítható el csupán könyvekből, de ha szívesen olvasna ilyen jellegű irodalmat, akkor W. Barna Erika: Beszél az írás című könyvét ajánlanám.

 

Üdvözlettel:

 

Krisztina


2013.11.06. 18:46

Kedves Krisztina!

 

A "problémám" elég érdekes. Azt tudom, hogy az íráskép változik - egy ideig. De... 

Én 33 éves vagyok. Általános iskola 7-8 osztálya körül kezdődött  a dolog. Addig volt egy bizonyos kézírásom. Aztán akkor megtetszett az egyik osztálytársam kézírása, onnantől kezdve én is pici gyöngybetűkkel írtam. Utána gimi elsőben egy másiké, akkor azt utánoztam. 4. osztályban egy újabbé, 2 év múlva egy csoporttársamé, főiskolán a szobatársamé. És mindegyik írás merőben küönbözik egymástól. De én tökéletesen úgy írtam, ahogy ők. A szobatársam kézírása maradt meg 2 hónappal ezelőttig. Akkor elkezdtem fotóalbumban címkézni a képeket gyöngy írással, ami elváltozott picit dőlt, gördülékenyebb gyöngyírássá és így is maradt. 

Ez mitől lehet? Akárhány embert ismerek, egyféle képpen írnak.  Én is szeretnék, csak "a másik jobban tetszik"... És általában van egy másik... :)

Válaszát köszönöm! Adrienn 


Válasz:

Kedves Adrienn!

Jól tudja, a kézírás valóban változik. Azt szoktuk mondani, hogy egy grafológiai elemzés kb. 6 hónapig állja meg a helyét, ennyi idő alatt ugyanis történhetnek olyan változások egy ember életében, melyek a személyiségén, így a kézírásán is nyomot hagynak. 

Mindannyian keresünk vagy - kevésbé tudatosan-  követünk példaképeket. Van akinek a frizurája, van akinek az öltözködése, van akinek a személyisége és van akinek a kézírása lehet vonzó. Fiatalabb, kiforratlanabb korban esetleg pontosan másoljuk (vagy legalábbis próbáljuk) a mintát, később az egyéniségünkhöz igazítjuk, kicsit magunkra "szabjuk". De alatta (szélsőséges pszichiátriai esetektől eltekintve) ott maradunk mi magunk.

A kézírásra is lehet ez jellemző. A személyiségünk alapjai megmaradnak és ez az írásunkban is látszik, még akkor is, ha esetleg alaposabban kell megnéznünk a vonásokat.

Üdvözlettel:

Krisztina

 


2013.10.13. 21:49
Lila tulipán

Tisztelt Cím,

Kérem, szveskedjen nekem, segíteni abban, hogy milyen egyéniségre utal az, ha valaki a legtöbb mondat végérefelkiáltó jelet tesz,esetleg van olyan, hogy többet is ?

 

Köszönöm :)


Válasz:

Tisztelt "Lila tulipán"!

Az írásjelek alapvetően az írott szöveg tartalmának értelmezését segítik. A grafológiai elemzés során a szöveg tartalmának nincs jelentősége, azt általában figyelmen kívül hagyjuk, így az írásjeleket is csupán az azokat létrehozó mozdulat milyensége szempontjából vizsgáljuk. A vonal szerkezete, vastagsága, a vonalhúzás iránya, sebessége (stb.)az, ami az elemzés szempontjából információ jelleggel bír. Tehát csupán annak, hogy valaki a mondatai végére legtöbbször felkiáltó jelet, sőt akár többet is tesz, nincs jelentősége.

Írott szöveg esetén kevés nonverbális eszköz áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy mondandónkkal kapcsolatos érzéseinket kifejezésre juttassuk. Kreativitásunkon is múlik, hogy milyen elemekkel hangsúlyozunk (pl.:aláhúzás, felkiáltó jelek zárójeles elhelyezése a mondaton belül, stb.), de mindig fennáll annak a lehetősége, hogy az olvasó nem tudja, vagy nem akarja úgy értelmezni a szöveget, ahogy szerettük volna. Így azt javaslom, ne próbáljon meg az író személyiségére nézve messzemenő következtéseket levonni csupán az általa alkalmazott írásjelek alapján.

Üdvözlettel:

Hellner Krisztina


2012.09.18. 20:54
Horváth József

Kedves Krisztina!

Segítséget szeretnék kérni Öntől!

Kb. 2 hónapja vettem észre, hogy "megváltozott" az aláírásom. A keresztnevemben az "f" betűt eddig áthúzott szárral írtam, most pedig csak egy elég erőteljes függőleges vonal lett belőle.

Tudom, hogy írásminta alapján könnyebb lenne, de most megelégednék egy gyors diagnózissal is:)

Köszönettel: József


Válasz:

Kedves József!

Így látatlanban sajnos biztos, hogy érdemi választ nem tudok adni, hiszen nem csak az írását kellene látnom, de ismernem kellene néhány lényeges adatot is Önnel kapcsolatban, például, hogy mennyi idős, mennyit ír kézzel, mi a foglalkozása stb. Ennyi információ birtokában úgy gondolom, hogy itt egy kisebb egyszerűsítésről van szó, hiszen az f betű az áthúzás hiánya ellenére is felismerhető marad, tehát egy lényegtelen elemet hagyott ki belőle. Az írás egyszerűsödése általánosan és pozitív értelmezésben tisztább, egyszerűbb, célirányosabb gondolkodásra, a problémák hatékonyabb kezelésére utalhat.

Remélem segítettem!

Üdvözlettel:

Krisztina


2012.04.24. 20:09

Szia Krisztina,

lenne egy kérdésem, egy volt Illetöröl, aki ugyan elkerült az életemböl!! találtam a napokban  egy lap kézírást. Èrdekesnek találom, vagyis ami engem felzaklatott, rengeteg szóból hiányzik ékezet, vagy betü. Nem csak a szó végén hanem néha a szóközben is. Mit jelenthet ez? Csak sietetös, vagy nem értem. Ilyet még nem láttam (42 éves)

Amúgy a betük formailag nem csúnyák  de kb.30 sorban, 10 hiba.

Milyen ember lehet ö? (A kapcsolatunk majdnem katasztrófa volt)

Válaszod elöre is köszönöm

Kriszta


Válasz:

Kedves Kriszta!

Kérdésedre -hogy milyen ember lehet ő?-, több okból sem tudok válaszolni. De általánosságban elmondható, hogy egy-egy írásjegy hiánya éppúgy információ értékű, mint egyedi megjelenése.

Az ékezetek a kontroll-funkciókról, elsősorban az önkontrollról árulkodnak: Mennyire kritikus önmagával szemben? Képes-e arra, hogy saját hibáit meglássa, esetleg tanuljon belőlük? Mennyire fegyelmezett? Mennyire képes visszafogni önmagát? Az ékezetek hiánya a kontroll hiányát, vagy csökkent működését jelentheti.

A betűk szimbolikus jelentéssel is bírnak. Hogy csak néhányat említsek: az "a" például a munka betűje, a "g" a szexualitásé, az "e" az érzelmeké. Egy-egy betű hiánya jelezheti azt, hogy az író személynek az adott betűhöz kapcsolódó terület nem igazán fontos, de ugyanakkor azt is, hogy pont ezek azok a területek, ahol komoly problémákkal küzd.

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy egy-egy írásjegyből nem lehet, nem szabad messzemenő következetéseket levonni, hiszen a jegyek befolyásolják, árnyalják, vagy akár megváltoztatják egymás jelentését, ezért mindig komplexen kell szemlélni és értelmezni őket!

Remélem segítettem!

Üdvözlettel:

Kriszta

 

 


2011.12.25. 03:36
Krisz

Békés,boldog karácsonyt kívánok !


Válasz:

  Köszönöm! Neked is békés, boldog ünnepet!


2011.01.07. 22:37
A Krisztián !

Kedves Krisztina !

Nagyon szép az oldal. Gratulálok a sikereihez is ! Ezt így kell ezt csinálni !

Eredményekben gazdag , boldog esztendőt kívánok.

Üdvözlettel


Válasz:

Kedves Krisztián!

Köszönöm az elismerő szavakat! Kívánok én is hasonló jókat Önnek az új esztendőre!

Üdvözlettel:

Krisztina


2010.12.23. 00:10
Lena

Ó, engem nagyon érdekel ez a téma ;) Bnőm egyszer csinált is egy ilyet, meg a tv-ben is láttam, szerintem nagyon jó, én is kipróbálnám, csak nem tudom hogy hol kell, meg hogy.


Válasz:

Szia,

a szolgáltatások menüpont alatt találsz részletesebb információt, vagy írj e-mailt a grafoportal@gmail.com címre.

Üdv: Kriszta


2010.10.07. 09:15

KEDVES KRISZTINA NEKEM EGYETLEN KÉRDÉSEM VOLNA , ÉVEKKEL EZELÖTT ELKEZDTEM HIRTELEN IRNI GYORSAN ÉS MEGÁLLÁS NÉLKÜL DE NEM TUDOM MIEN IRÁSSAL
VISZONT  SOROK ÉS EGYENLETES IRÁS  SZERETNÉM MEGTUDNI MIEN IRÁS  LEHET ÉS MIÉRT VAN HOGY
HIRTELEN ELKEZDEK IRNI. EBBEN KÉREM A SEGITSÉGÉT  EGYÉBKÉNT OLYAN MINTHA 
GYORSIRÁS LENNE. KÉREM SEGITSÉGÉT  HA LEHET  KÖSZÖNÖM   ELÖRE IS ,  ESZTER


Válasz:

Kedves Eszter!

Sajnos látatlanban nem tudok semmit mondani az írásáról és a leírtak alapján a kérdését sem értem pontosan. Ha gondolja vegye fel velem a kapcsolatot e-mailben.

Üdvözlettel:

Kriszta


2010.05.03. 12:33

Kedves Kriszta!

Arra szeretnék választ kapni hogy, írás mintából ki deríthető-e hogy, az adott ember hazudik-e vagy igazat mond?

Alőre is köszönöm Jani!


Válasz:
Kedves Jani!
 
A kézírás alapján végzett hazugságvizsgálat létező, de nagyon összetett, és bonyolult folyamat.
A hazugságvizsgálatot igazságügyi írásszakértő végzi, aki első lépésként elkészíti a vizsgált személy "hazugság-profilját", melyhez ún. digitalizáló táblát használ, mely rögzíteni képes az írás nyomatékát, sebességét, stb. Rengeteg, több száz mintát vesznek az adott személytől, meghatározott koreográfiát követve. A hazugság-profil felállítása után következhet a konkrét esetre vonatkozó írásminták begyűjtése, mely szintén előre felépített koreográfia alapján történik.
Egy egyszerű elemzés tehát nem alkalmas arra, hogy a hazugság tényét bizonyíthatóan megállapítsa.
 
 
Remélem segítettem, üdvözlettel:
Kriszta

2010.04.02. 19:50
Bea

Kedves Kriszta!

Arra lennék kíváncsi, hogy az írásból megállapítható-e ,hogy férfi vagy nő írta?

Bea


Válasz:

Kedves Bea!

A válasz  röviden: nem. Vannak az írásnak férfias és nőies jegyei, ahogy a személyiségnek is. Minden férfi lélekben "lakozik" egy nőies én (anima) és minden nőben ott van az animus, azaz a személyiség férfias része. Ezek a kézírásban is megjelennek egy íráson, egy személyiségen belül. A pontos elemzés elkészítéséhez fontos adat az író személy neme.

Üdvözlettel:

Kriszta


2010.03.25. 08:22
S. Zsófia

Szia Kriszta!

A párom jelenleg munkát keres és az egyik cég kézzel írott motivációs levelet kért tőle. Lehet, hogy grafológus vizsgálja majd? Lehet valahogy felkészülni rá? Kell valamire figyelni? Köszi a segítséget!

Zsófi


Válasz:

Szia Zsófi!

Grafológiai elemzés csak a vizsgálandó személy - szaknyelven: duktor- írásos beleegyezésével készülhet. Ennek hiányában nem készíthető szakvélemény, vagy ha mégis készülne, az nem lenne felhasználható a kiválasztás során.

Ugyanakkor a kézírás még a laikus szemlélődő számára is rengeteg üzenetet hordoz. A HR szakembereknek plusz információt jelent például az írás rendezettsége, tartalmi-gondolati tagoltsága, de még a papír minőségének  vagy a toll  színének megválasztása is. Érdemes tehát gondot fordítani ezekre. (Hamarosan felteszek majd az oldalra néhány hasznos tanácsot a témával kapcsolatban.)

Remélem segítettem valamit, ha többre vagy kíváncsi, hívj nyugodtan!

Üdvözlettel:

Kriszta


2010.03.21. 13:08
Heni

Szia Kriszta!

Örömmel láttam a párkapcsolat elemzést. Ha ilyet szeretnék, mindketten kellünk hozzá?

Köszi: Heni


Válasz:

Szia Heni!

Örülök, hogy tetszett. Ha a személyes megjelenésre gondolsz, nem szükséges, sőt egyikteknek sem kell jelen lenni. Ha elkülditek a kézírásokat, postázom, vagy e-mail-ben küldöm az elemzést. Viszont a beleegyező nyilatkozatot és az adatlapot mindkettőtöknek ki kell tölteni!

Szép napot!: Kriszta


2010.01.16. 13:22
Heni

Szia Kriszta!

Felkeltette az érdeklődésem a téma, tetszettek a mintaelemzések. Sajnálom, hogy a párkapcsolati témánál nincs ilyen. Ha tudsz, légyszi mutass ott is elemzéseket.

Üdv: Heni


Válasz:

Szia Heni!

Köszönöm a visszajelzést. Hamarosan feltöltök egy párkapcsolat elemzést, remélem segít majd neked.

Szép napot!

Kriszta


2010.01.15. 20:29
Gréti

Kedves Kriszta!

Ha postán elküldöm kell még plusz árat fizetni a vizsgálatért?Ha igen mennyit?
Köszönöm.

 


Válasz:

Kedves Gréti!

Természetesen nem. A szolgáltatás díját az elemzés típusa és  terjedelme határozza meg, a postán elküldött eredeti írásminta a pontos elemzés elkészítéséhez szükséges. Ugyanakkor, mint már említettem, a szkennelt verzió is használható bizonyos mélységekig. Ha további kérdésed volna írj a kapcsolat rovatban megadott e-mail címre, vagy keress bátran telefonon.

Szép estét!

Kriszta


2009.11.11. 21:43
Gréti

Kedves Kriszta!

Ha itt elküldöm az írásom itt is megtudod nézni és elemezni nekem?

Köszönöm.


Válasz:

Kedves Gréti!

Bár sokminden megállapítható egy monitoron megjelenített kézírás alapján, messzemenő következtetések levonására nem igazán alkalmas.  Nem ad például pontos képet a vonalak minőségéről vagy az írás nyomatékáról, holott ezek nagyon fontosak lehetnek pl.  az érzelmi működés feltárása során. Jobb lenne tehát, ha postán küldenéd el a kézírást.
 

Üdvözlettel: Kriszta


2009.10.30. 09:29
Eszter

Szia Kriszta!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent a személyes konzultáció?

Köszi: Eszter


Válasz:

Szia Eszter!

Ha felhívsz telefonon, megbeszélünk egy időpontot és egy helyet, hozol egy vagy több írásmintát, és beszélgetünk. Előnye, hogy a téged foglalkoztató problémákra azonnal választ kaphatsz. Ha kedvet kaptál hozzá, hívj bátran!

Szép napot:

Kriszta 


2009.10.03. 21:36
Anita

Kedves Kriszta!

Sok érdekes dolgot olvastam az oldaladon, és arra lennék kíváncsi, hogy mi lehet az oka annak, hogy a korábban nagyon szép, "gyöngybetűs" írásom megcsúnyúlt?

Köszönettel: Anita


Válasz:

Kedves Anita!

Erre a kérdésre lehetetlen válaszolni anélkül, hogy látnám az írásod, illetve tudnék rólad olyan fontos adatokat, mint életkorod, iskolai végzettséged, foglalkozásod stb.
Az írás változása normális dolog. Személyiségünk egész életünkön át változik, fejlődik, s ez kézírásunkon is meglátszik. Csak, hogy néhány lehetséges magyrázatot adjak a felvetett problémára:
A "gyöngybetűsnek" titulált írások általában a tanult betűformákat követik. Aki felnőttként ilyen betűkkel ír, az általában követi a hagyományos sémákat, ritkán szegi meg a szabályokat stb. Ennek hátterében szintén sokminden állhat, pl.: önbizalomhiány, félénkség stb. A "csúnyább " íráskép (ami valószínűleg nem is olyan csúnya, csupán nem követi már olyan pontosan a tanult sablont) a magabiztosság megjelenése lehet, amikor az illető már érzi magát annyira erősnek, hogy elszakadjon a hagyományos, bevált sémáktól, és saját megoldásokkal, ötletekkel kísérletezzen.
De az íráskép romlásának oka lehet a  belső harmónia felbomlása. valamilyen lelki sérülés eredményként.

Ahhoz, hogy segíteni tudjak, javaslom, vedd fel velem a kapcsolatot személyesen is.

Üdvözlettel: Kriszta

 


2009.09.24. 22:11
M. Szilvia

Szia Kriszta!
Arra lennék kíváncsi, hogy mit jelent az, ha a soraim nem egyenesek, hanem lejtenek a lap alja felé.
Előre is köszönöm:
Szilvia


Válasz:

Szia Szilvi!

A sorok iránya többek között az energiaháztartásról ad információt. A lefele futó sorok jelezhetnek lelki fáradságot, vagy utalhatnak a meglévő energiák nem megfelelő beosztására is. A pontos jelentést azonban a többi írásjegy figyelembevételével lehet megállapítani.

Üdvözlettel:

Kriszta


[23-4] [3-1]

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 

KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok