Grafológia, kézíráselemzés - Hellner Krisztina grafológus honlapja - Grafoportál
 
 
 
Új! Grafo-teszt

Új! Hasznos
 
           Kapcsolat

         Linkajánló

      Kérdése van?

Belépés
 

  Átfogó személyiségkép/Mintaelemzés

Grafológiai szakvélemény

 36 éves férfi, jobbkezes, felsővezető                                           
Mentális képességek
A kézírás készítője alapvetően gyors pszichés tempóval rendelkezik, de erős belső kontrolljának köszönhetően, elképzelései megvalósítása során megfontoltság, visszafogottság jellemzi. Fontos számára, hogy megfeleljen a vele szemben támasztott elvárásoknak, s törekszik arra, hogy az általa alkalmazott megoldási módok, mások számára is érthetőek, elfogadhatóak legyenek.
Meglévő tudását ügyesen használja fel a problémák megoldása során. Elsősorban az adott feladat biztos teljesítése motiválja, s kevésbé törekszik arra, hogy újszerű megoldásokat hozzon.
Gondolkodásmódjában az analizáló és szintetizáló hajlam együttesen van jelen. Képes arra, hogy az összefüggéseket átlássa, rendszerezze, de az apró részletekre is kellő figyelmet fordít.

Érdeklődési köre jellemzőbben reál, de a humán területek sem állnak távol tőle. Igazán azok a témák érdeklik, ahol ez a két tartomány összekapcsolódhat.
Az új információkra alapvetően nyitott, de kellő óvatossággal, fenntartásokkal fogadja őket. Célirányosan tanul, az érdeklődési körének megfelelő ismeretek elsajátítására törekszik. Szívesen foglalkozik szellemi kihívást ígérő feladatokkal, de fontos számára, hogy ötleteit a gyakorlatban is meg tudja valósítani.
Gondolkodásmódja kellő mértékben rugalmas, a problémákat képes új szemszögből látni, ugyanakkor a megszokotthoz való ragaszkodás biztonságot jelent számára. Egy újszerű, ám esetleg kockázatot rejtő módszerrel nem veszélyezteti a biztos megoldást. Így gondolkodásának flexibilitása inkább csak apróbb feladatok végrehajtásakor nyilvánul meg igazán.
Erős figyelemkoncentráció jellemzi, mely a feladat végére, energiáinak csökkenésével lankadhat, de munkájának színvonala ilyenkor sem romlik jelentősen.
Döntései során gyorsaságra és racionalitásra törekszik. Igyekszik érzelmeit háttérbe szorítani, és figyelembe venni a közösség érdekeit is.

Energiák, munkamód
Életkorának megfelelő energiakészlettel rendelkezik, és törekszik arra, hogy energiáit tudatosan használja fel. Fejlett rendszerező képességének és lényeglátásának köszönhetően céljai megvalósítása során az előre eltervezett ütemben tud haladni. Az erős kontroll azonban, mellyel tevékenységeit ellenőrzi nagy mennyiségű energiát igényel, így a feladatok végére elfáradhat, azonban ha a helyzet megkívánja, képes rejtett tartalékainak mozgósítására.
Fizikailag jól terhelhető, de a pszichés terheket kevésbé jó viseli. Fizikai teherbírását, a munkavégzés során rendszeres időközönként beiktatott pihenőkkel képes azonos szinten tartani, a pszichés terheket pedig, tudatos távolságtartással igyekszik enyhíteni.
A belátható, előre kiszámítható célokat kedveli, törekszik a túlzott kockázatot rejtő, váratlan helyzetek elkerülésére. Ugyanakkor kitartó, elképzeléseit igyekszik az útjába kerülő akadályok ellenére is megvalósítani. 
A feladatok megtervezésével és előkészítésével, megfelelő idő-és anyaggazdálkodásra törekszik, de a határidőket nem mindig sikerül betartania.
Az előtte álló feladatnak határozottan, lendületesen kezd neki, de állandó kontrollja a kivitelezés során is visszafogja, megfontoltságra készteti. Nem kedveli, ha sürgetik, saját tempójában szeret tevékenykedni.
A szabályokat tiszteletben tartja, ugyanakkor képes azok rugalmas alkalmazására.

Feladatai elvégzése során, önmaga folyamatos ellenőrzésével, precizitásra, pontosságra törekszik, munkájáért, döntéseiért vállalja a felelősséget.
Autonómiája, szellemi önállósága megtartása mellett, alapvetően csapatban szeret tevékenykedni, s dominanciaigénye ellenére, vezetői szerepkörben is egyenrangú kapcsolat kialakítására törekszik. 
Munkája során vonzzák az érdekes, szellemi kihívást nyújtó feladatok, de fontos számára, hogy a gyakorlati megvalósításban is részt vehessen. 

Szociabilitás
Kapcsolatalakítása terén extro- és introverzió- ez utóbbi túlsúlyával- egyaránt jellemzi. Szüksége van a közösség visszajelzéseire, támogatására, megerősítésére, de törekszik szellemi önállóságának megtartására. A nagyobb társasági életet kevésbé kedveli, mert nagyobb vagy idegen közösségben nehezebben képes feloldódni. Kisebb társaságban, barátai körében viselkedése felszabadultabb, de ilyenkor sem adja át magát teljes mértékben a közösségnek. Igazán mély kapcsolatot csak nagyon kevés emberrel törekszik kialakítani. Érzéseit, személyiségét csak ilyenkor mutatja meg teljes egészében.
Feszélyezettsége miatt nehezebben alkalmazkodik, közösséggel való kapcsolatát igyekszik ő szabályozni. Ismeretlen, számára idegen társaságban kapcsolatteremtése inkább passzív, mások közeledését azonban szívesen fogadja. Jó kommunikációs készséggel rendelkezik, és a társasági élet szabályait ügyesen alkalmazza, így partnere számára, tartózkodása, udvarias visszafogottságnak tűnhet. Alapvetően empatikus, de érzelmi stabilitásának megőrzése érdekében, távolságtartással szemléli mások problémáit, igyekszik velük szemben érzelmileg kívülálló maradni.
Nem kedveli, és nem is keresi a konfliktust ígérő helyzeteket. A feszült szituációk elkerülése érdekében, képes toleráns viselkedést mutatni, még akkor is, ha saját maga nem fogadja el partnere álláspontját. Saját elképzeléseihez azonban ragaszkodik, ha kell, finom módszerekkel, de határozottan képviseli érdekeit.
Kommunikációja során egyszerűségre, érthetőségre törekszik. Mondanivalóját tisztán, világosan igyekszik megfogalmazni. Nem célja, hogy választékos stílusával elkápráztassa partnerét, az egyértelműség fontosabb számára. Kommunikációja tudatos, a beszélgetést szereti ő irányítani. Magáról nem szívesen beszél, erős kontrolljának köszönhetően a számára fontos információkat nem adja ki.
 
Érzelmi élet, Én-hez való viszony
Önmagát és képességeit alapvetően ismeri, de önbizalma és önértékelése ennek ellenére ingadozó képet mutat. Saját teljesítményének megítélésében, elsősorban az őt körülvevők véleményére támaszkodik, szüksége van környezete folyamatos megerősítésre, visszaigazolásra.
Fontos számára, hogy magáról határozott, kiegyensúlyozott képet mutasson. Emócióit tudatosan próbálja irányítani. Intenzíven működő érzelmeit, fegyelmezetten, erős kontrollal igyekszik háttérbe szorítani, és törekszik arra, hogy a benne esetlegesen munkálkodó indulatok, külső szemlélő számára észrevétlenek maradjanak. Törekvései ellenére azonban, érzelmi elfojtásai, időnként apróbb indulati kitöréseket eredményezhetnek. Kifele mutatott stabilitása megtartásához, szüksége van arra, hogy a hozzá igazán közel álló személyek elfogadják, döntéseit és elképzeléseit támogassák.
A külső elvárásoknak való megfelelés, időnként komoly teherként nehezedik a vállára.
Az őt jellemző erős kontroll, személyiségének bizonyos területein akadályozhatja képességei kibontakoztatásában, visszafoghatja a benne levő kreativitást, és lendületet, valamint gátolhatja személyiségének fejlődését.
Bár önmagát nagyjából elfogadja, és eddig elért eredményeivel többé-kevésbé elégedett, folyamatosan keresi az újabb kihívásokat, bizonyítási lehetőségeket. Ugyanakkor vágyik arra, hogy a rá nehezedő pszichés terheket letehesse, felszabadult és könnyed lehessen.
 
S. Hellner Krisztina
grafológus
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 

Asztrológiai tanácsadás - BECSÜLET KASSZÁS alapon már Skype-on is! INGYENES OKTATÁS az ASZTRO-suliban!    *****    A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok